موقعیت شغلی

فقط ۲۸ درصد رشته‌های علوم انسانی کد استخدامی دارند

رئیس شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی: در جداول مشاغل سازمان امور اداری و استخدامی تنها ۲۸ درصد رشته‌های علوم انسانی کد استخدامی دارند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دکتری تخصصی ایران (Ph.D info) به نقل از وزارت علوم، سعیدرضا عاملی، استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران، در نشست هیئت اندیشه‌ورز شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی اظهار داشت: «هم‌اکنون تمرکز اصلی در پیشرفت جهانی بر علوم مهندسی و فنی است و علوم انسانی در حاشیه قرار دارد. این وضعیت تا حدودی در ایران نیز مشاهده می‌شود و نیازمند اصلاح است.»

وی با اشاره به اهمیت علوم انسانی افزود: «گرچه علوم مهندسی و پزشکی به دلیل کاربردهای محسوس خود بیشتر مورد توجه قرار گرفته‌اند، علوم انسانی ظرفیت‌های بالایی در مدیریت منابع انسانی، بهره‌برداری بهینه از منابع طبیعی، حل چالش‌های زیست‌محیطی، تقویت سرمایه اجتماعی، و ایجاد هویت اسلامی-ایرانی دارد.»

اختصاص تنها یک دهم بودجه تحقیق و توسعه به علوم انسانی

عاملی ادامه داد: «کل بودجه تحقیق و توسعه کشور تنها سه تا هشت دهم درصد بودجه جاری کشور است که از این میزان، یک دهم به علوم انسانی اختصاص می‌یابد. این در حالی است که علوم انسانی و اجتماعی نقش محوری در حل مسائل کلیدی کشور نظیر افزایش نرخ رشد اقتصادی، کاهش تورم، مدیریت پسماند، کاهش آسیب‌های اجتماعی، و بسیاری چالش‌های دیگر دارند.»

چالش‌های علوم انسانی در کشور

وی تاکید کرد: «عدم هم‌پیوندی علوم انسانی با حوزه کاربرد، موجب شده این علوم صرفاً نظری تلقی شوند و به ظرفیت‌های عملی آن بی‌توجهی شود. همچنین، بخش قابل‌توجهی از علوم انسانی موجود در کشور وارداتی است و با مسائل بومی همخوانی ندارد. تقویت سهم دانش بومی یکی از اهداف تحول در این حوزه است.»

عاملی در پایان افزود: «اندیشه الهی باید محور اصلی علوم انسانی باشد و نباید از مسیرهای سکولار غربی در مدیریت اجتماعی پیروی کنیم. کشورهای غربی با مشکلات جدی اجتماعی نظیر کاهش نرخ رشد جمعیت، ناپایداری خانواده‌ها، و افزایش فردگرایی مواجه هستند که بخشی از آن به دلیل نقشه علمی سکولار آن‌هاست.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا